Çelik Kapı Teknik Bölüm Detay

07:49


ÇELİK KAPI ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

***Önceliklerinizi belirleyin. (Uygun fiyat, kalite, estetik, dayanıklılık, uzun ömürlülük…vb.)
***Muhatap olacağınız firmanın güvenilirliğini ve profesyonelliğini araştırın

 

ÇELİK KAPI MODELLERİ


***Birebir ölçü ile imal edilen kapıları tercih edin. Birebir ölçü kapının güvenliği için çok önemlidir. Birebir ölçü üretilen kapılarda  geçme sistem montaj yapılabilmektedir.
***Kapı kasası 2mm. DKP sacdan imal edilmeli, kilit karşılıkları ve menteşe kısımları + takviyeli olmalıdır.
***Alacağınız kapının kanadının esnememesine dikkat edin. Kanat içinde esnemeyi engellemek için düz saca ek olarak takviye saclar olmalıdır.
***Kilit göbeklerinin kırılıp açılmaması için gömük ve çelik zırhlı olması gerekir.
***Menteşelerin sağlamlığına dikkat edilmelidir. Menteşeler direk sac kasaya değil, alttan takviye ile sac kasaya tutturulmalıdır.
***Çelik kapı alacağınız firmanın satış sonrası hizmetlerini mutlaka öğreniniz.

ÇELİK KAPI ÜRETİMİ TEKNİKLERİ

Çelik kapı üretimleri hakkında biraz bilgi vermeye çalışacağım.Kapı sadece kapı kanadının dış görselinden ibaret değildir.

Örnek bir şartname yazalım.

ÇELİK KAPI YAPIM ŞARTNAMESİ (ÖRNEKTİR).FİRMALARIN İSTEĞİNE GÖRE DEĞİŞİKLİK GÖSTERİR.
1. İLGİLİ STANDARTLAR
● TS 12655, Çelik kapılar ● TS EN 10025-1, Sıcak haddelenmiş yapı çelikleri – Bölüm 1: Genel teknik teslim şartları ● TS 1229, Kapı Takımları (Ahşap Kapılar İçin) ● TS 1250, Ağaç Kaplama Levhaları-Kesme Kaplama ● TS EN 12209, Bina hırdavatı– Kilitler ve diller – Mekanik olarak çalıştırılan kilitler, diller ve kilitleme plâkaları – Kurallar ve deney metotları ● TS 64-1 EN 622-1, Lif Levhalar- Özellikler – Bölüm 1: Genel özellikler ● TS 64-2 EN 622-2, Lif Levhalar- Özellikler – Bölüm 2: Sert levhaların özellikleri ● TS EN 312-1, Yonga Levhalar-Özellikler-Bölüm 1: Bütün Levha Tipleri İçin Genel Özellikler ● TS 1770, Odun lifi ve Yonga Levhaları (Sentetik Reçinelerle Kaplanmış) ● TS 1904, Kapı Kasaları-Çelik Sac
2. KİLİT SİSTEMİ
● Kapılarda kullanılacak olan mono blok kilitler, min. 3 adet krom kaplı milden oluşmalı ve 2 tur dönebilmelidir. ● Alt kilit Kale 282RD döner sürgülü çelik kapı gömme kilidi (veya muadili), üst kilit Kale 287D model döner sürgülü çelik kapı gömme emniyet kilidi (veya muadili) olacaktır. Her iki kilidin de sürgüsü çelik, 45 derece dönebilen üç milli ve krom kaplamalı olacaktır. ● Toplam 10 farklı noktadan kilitleme sağlanacaktır. ● Alt ve üst barelde 3’er adet anahtarlı sistem barel kullanılacaktır. ● Barel, sertleştirilmiş çelikten üretilmiş ve delmeye dayanımlı 2 adet rozet ile korunacaktır. ● Kilit karşılık yerleri sac içerisine gömme olarak preste basılarak imal edilecektir.
3. KANAT
● İç yüzeyde minimum 1,20 mm kalınlığında DKP çelik sac kullanılacaktır. ● Kanat içerisinde 1 mm çelik sacdan üretilmiş omega takviyeler ile birlikte yine kanat içinde her 4 yönde de 2 mm kalınlıkta U takviyeler ile güçlendirilme yapılacaktır. ● Kapı çelik aksam kalınlığı ve üzerine yapılacak olan ahşap giydirme ile min. 68 mm kalınlığa ulaşacaktır.
● Kanat çevresi dış yüzeyde 0,8 mm 304 kalite paslanmaz krom sac ile, iç yüzeyde ise kullanılan yüzeye uygun çıta detayı ile kapatılacaktır. ● Menteşe ve kilit tarafında 3,8 mm kalınlığa ulaşan sac ile ekstra güvenlik sağlanacaktır. ● Menteşe tarafından yapılacak mekanik zorlamalara karşı 4 adet sabit emniyet fişeği kullanılacaktır. ● Kapı kanadının 3 tarafında EPDM malzemeden üretilmiş toz contası döşenecektir. ● Kanat içlerinde ısı ve ses yalıtımı amacıyla Strafor veya 75kg/m³ yoğunluğunda taş-yünü levha kullanılacaktır. ● Vida başları her iki yüzde de görünmeyecektir.
4. KAPI SAC KASASI
● Kapı kasası TS 12655 standardına uygun 1.5 mm kalınlıkta DKP sactan imal edilecektir. ● İç kasanın kilit bölgesinde 1.5 mm kilit karşılığı sac ile birlikte toplamda 3 mm kalınlık ile sağlamlık sağlanacaktır. ● İç kasa, dış panel rengine uygun elektrostatik toz boya boyanarak ile 200 derecede 10 dakika fırınlanacaktır.
5. MENTEŞE
● 3,5 mm çelik sacdan menteşeler, Ø10 mm’lik pimler ile desteklenecektir. ● Pimlerin kasaya gireceği yerlerde plastik kapaklar kullanılacaktır. ● Kapı kanadına montaj şekli kaynak veya kalın vida vasıtası ile olacaktır. ● Kapılarda minimum 2 adet ayarlı tip ve saten kaplamalı menteşe kullanılacaktır.
6. AKSESUAR
● Kapı üzeri aksesuarlar çelik zırh ve saten kaplamalı olacaktır. ● Kapı iç kolu zamak lama kol, dış kolu ise 60 cm’lik krom çekme kol olacaktır. ● Geniş açılı dürbün (180°) kullanılacaktır. ● Kapının tamamının açılmasına izin vermeyen 5 cm aralık sunan emniyet kelepçesi bulunacaktır.
7. AHŞAP PANELLER
● İç panel; min. 6 mm kalınlığında 1.Sınıf MDF üzerine uygulanmış RAL 9010 renk kodlu ipek mat lake veya aynı renk PVC kaplama seçenekleri sunulacaktır. ● Dış panel; min. 6 mm kalınlığında 1.Sınıf MDF üzerine uygulanmış 0,60 mm kalınlığında doğal ahşap (freze ceviz gold) kaplama veya muadili görünümlü PVC kaplama seçenekleri sunulacaktır. ● PVC kaplamalar Renolit, LG ve muadili; kanserojen madde içermeyen, zaman içerisinde renk değişimine uğramayacak markaların ürünlerinden seçilecektir.
8. PERVAZLAR
● Dışta 1.Sınıf 12 mm kalınlığında MDF üzerine uygulanmış 0,60 mm doğal ahşap (freze ceviz gold) kaplama veya ahşap görünümlü PVC kaplama seçenekleri sunulacaktır. ● Dış pervazlar geçme ve ayarlanabilir olacaktır. ● İçte 1.Sınıf 18 mm kalınlığında MDF üzerine uygulanmış RAL 9010 renk kodlu ipek mat lake veya aynı renk PVC kaplama seçenekleri sunulacaktır.
9. AYARLI AHŞAP SARMA KASA
● Toplamda 4 mm kalınlığında MDF üzeri 0,6 mm kaplamadan imal edilmiş duvar kalınlığına göre ayarlanabilen ahşap kasa kullanılacaktır

Yukarıdaki Örnekte olduğu gibi çoğu firmaların kendine has şartnameleri bulunmaktadır.üretici firma şartnamede yazılanı uygulayabilirse ihaleye katılır.

Share this :

Previous
Next Post »
0 Komentar

Penulisan markup di komentar
  • Silakan tinggalkan komentar sesuai topik. Komentar yang menyertakan link aktif, iklan, atau sejenisnya akan dihapus.
  • Untuk menyisipkan kode gunakan <i rel="code"> kode yang akan disisipkan </i>
  • Untuk menyisipkan kode panjang gunakan <i rel="pre"> kode yang akan disisipkan </i>
  • Untuk menyisipkan quote gunakan <i rel="quote"> catatan anda </i>
  • Untuk menyisipkan gambar gunakan <i rel="image"> URL gambar </i>
  • Untuk menyisipkan video gunakan [iframe] URL embed video [/iframe]
  • Kemudian parse kode tersebut pada kotak di bawah ini
  • © 2015 Simple SEO ✔